Ongelmia verkkokaupan kanssa?

Ongelmia verkkokaupan kanssa?

Törmäsitkö ongelmiin verkkokaupan kanssa tai löysitkö vikaa sen toiminnasta. Jos ao. listasta ei löydy ratkausua ongelmiin, niin kerro viasta myös meille! Voit lähtettää kätevästi viestin palautelomakkeella.

1. En saa lisättyä tuotteita ostoskoriin

Käytätkö WWW-selaimena Internet Exploder 8 tai sitä vanhempaa versiota. Tietoturvasyistä MC Lifestyle:n verkkokauppa ei tue Internet Exploderin vanhimpia versiota. Suosittelemme lämpimästi ilmaista ja nykyaikaista Google Chorome tai Mozilla Firefox selaimia kaikkiin Windows-järjestelmiin. Niiden tietoturvaominaisuudet, nopeus ja käytettävyys vastaa nykyajan vaatimuksia. Voit tehdä myös tilaukset käyttämällä Ota Yhteyttä -lomaketta.

2. Sähköpostiini ei vastata

Saamme päivittäin satoja viestejä, joista suurin osa on roskapostia ja viestisi saattaa vahingossa mennä roskapostin joukkoon. Käyttämällä verkkokaupan Ota Yhteyttä -lomaketta varmistat että viestisi käsitellään.

3. Yritin tavoittaa myyntiä puhelimitse

Myymälämme ruuhkautuu ajokaudella ja olemme priorisoineet puhelut alimmalle tasolle, joten vastaamme puhelimeen ainoastaan kun myyjiä on vapaana. Voit tehdä myös tilaukset käyttämällä Ota Yhteyttä -lomaketta.

4. Mitä eroa on varasto ykkösellä ja kakkosella?

MC Lifestyle:n Kokkolan varastomyymälässä on seinät tulleet vastaan ja sinne ei mahdu yksinkertaisesti yhtään enään lisää tarvaraa ja nykyään meillä on käytössä kaksi varastoa: myymälän varasto ja ulkoistettu keskusvarasto. Myymälästä toimitusaika on 1-2 arkipäivää, kun keskusvarastosta tilattuna toimitusaika on yleensä 1-4 arkipäivää.

5. Varastosaldo näytti yhtä kappaletta, mutta tuotetta ei ollutkaan saatavissa

Pyrimme siihen että varastosaldot pitäisivät paikkansa, mutta emme siltikään voi antaa takuuta että saldot pitäisivät 100 % paikkansa - inhimillisen ja teknisen virheen mahdollisuus on silti olemassa. Meillä on 790 000 tuotenimikettä ja siihen mahtuu aina myös saldovirheitä joukkoon.